Outplacement Haarlem

Dreigt er voor u ontslag of bent u met uw werkgever overeengekomen dat u wilt doorstromen naar ander werk buiten de organisatie? Dan bent u gebaat bij zorgvuldige en efficiënte outplacement. Een intensief maar doeltreffend traject om u snel en duurzaam naar nieuw passend werk te begeleiden.

Uw baan is niet langer houdbaar

Verschillende oorzaken kunnen uw huidige baan bedreigen. Misschien heeft u een geschil met uw werkgever of bent u door reorganisatie boventallig geworden. Of misschien is uw functie onhoudbaar geworden en hangt u ontslag boven het hoofd. Wanneer u ontslagen wordt, heeft u recht op een transitievergoeding. Door uw werkgever naar de mogelijkheid van outplacement te vragen vergroot u aanzienlijk uw kansen op snel nieuw werk.

Waarom outplacement?

Wanneer ontslag dreigt kunt u zich onmachtig of gefrustreerd voelen, en u weet niet goed wat uw opties zijn. Outplacement voelt voor sommigen als slechts een dun zalfje op een zere wond, maar een goed uitgevoerd outplacementtraject biedt u veel meer dan enkel het geld van de transitievergoeding. Wist u dat door outplacement begeleiding uw kansen op een nieuwe baan verdubbelen?

Redenen voor u als werkgever om voor outplacement te kiezen:

  • U heeft snel weer een nieuwe baan
  • Een outplacementtraject leert u veel over uzelf en uw kwaliteiten en coacht u in uw zelfvertrouwen
  • U krijgt trainingen op het gebied van sollicitatie en netwerken
  • U voorkomt slepende ontslagprocedures en een vervelend einde aan uw oude baan

Outplacement door Dekker Consult te Haarlem

Wanneer u kiest voor outplacement, dan wilt u dat het goed gebeurt. Dekker Consult Outplacement Haarlem begeleidt al vele jaren met veel succes met ontslag bedreigde werknemers naar een nieuwe baan. Wij weten welke tools u nodig heeft in uw zoektocht. We geven u coaching en trainen u op het gebied van sollicitatie en netwerken.

Hoe ziet een outplacementtraject eruit?

Dekker Consult Outplacement bestaat uit verschillende modules:

1. Intake en kennismaking

In de intake geven we een korte introductie over het traject, en hoe we dat aanpakken. We bespreken uw huidige werksituatie en uw gevoelens en opvattingen. We kijken naar uw arbeidsverleden, maar ook vooruit en brengen uw voorlopige wensen en richtingen in kaart.

2. Loopbaanscan, zelfonderzoek, beroepskeuzetest en coaching

We maken u bewust van uw kwaliteiten, wensen en mogelijkheden. Indien nodig maken we daarbij gebruik van beroepen- en persoonlijkheidstesten. Ook maken we ruimte voor rouwverwerking en herstel van zelfvertrouwen. We leren hoe u uw situatie kunt accepteren en hoe u initiatief kunt tonen zonder u slachtoffer te voelen.

3. Oriëntatie

We verkennen de (on)mogelijkheden op de arbeidsmarkt. We stellen een lijst op van passende functies en onderzoeken de mogelijkheden door bijvoorbeeld werkervaringsplaatsen of netwerkgesprekken in te zetten.

4. Sollicitatietraining en netwerken

Tijdens de training leren we u alles over solliciteren en presenteren volgens de laatste normen en trends. We hebben daarbij aandacht voor de rol van social media in het sollicitatietraject. Wist u dat 80% van alle werkzoekenden een baan vindt via het netwerk? Om deze reden krijgt dit onderdeel veel aandacht tijdens onze begeleiding. Misschien houdt u niet van netwerken, ook dat mag aan bod komen.

5. Arbeidsmarkt

In deze belangrijke fase ligt de focus volledig op het vinden van ander, passend en duurzaam werk. We helpen actief zoeken naar al dan niet gepubliceerde vacatures. We zetten netwerken in en begeleiden u van sollicitatie tot plaatsing.

6. Nieuwe baan?

Na plaatsing kunnen we u nog enige tijd volgen om continuïteit te waarborgen.

Regel een outplacement traject in Haarlem bij Dekker Consult

Outplacement door Dekker Consult is een zorgvuldig uitgevoerd traject waarbij we u niet alleen snel, maar vooral ook efficiënt en duurzaam naar nieuw werk begeleiden. Belt u ons voor meer informatie of voor een kennismakingsgesprek op 06-1665 2204.