Loopbaanadvies

Wat zijn de carrièreplannen van uw werknemer? Heeft hij nog plezier in z’n werk of is het tijd voor iets anders? Het antwoord op die vraag ligt bij uw werknemer. Toch zou die vraag ook u moeten bezighouden. Want een medewerker zonder perspectief heeft u niets te bieden.

Stilstaan of hollen

Een mens hoeft niet voortdurend op de toppen van z’n kunnen te presteren. Maar wanneer de motivatie van uw werknemer daalt, dan ligt afvlakking en mogelijk ziekteverzuim op de loer. Om te voorkomen dat uw medewerker het bijltje erbij neergooit, maar ook om hem weer op het juiste spoor te zetten of te laten doorstromen, is er loopbaanbegeleiding.

Loopbaanadvies

Dekker Consult Loopbaanadvies richt zich op het succesvol begeleiden van werkenden en werkzoekenden bij carrièrevraagstukken. Bij loopbaanontwikkeling kijken we vooral naar de behoefte en mogelijkheden vanuit de mens zelf. Middels gesprekken en onderzoek achterhalen we waar drijfveren, talenten en kansen liggen en via welke stappen iemand zijn loopbaan beter of opnieuw kan vormgeven. Daarbij leren we de werknemer zich te profileren als een professional met ervaring en bijzondere kwaliteiten.

Loopbaanadvies in het kort:
1. Intake
2. Online loopbaanonderzoek (indien gewenst)
3. Individuele loopbaan gesprekken
4. Tussentijds e-mailcontact
5. Stappenplan, opgesteld door de werknemer zelf

Regie

Dekker Consult heeft de afgelopen jaren veel medewerkers mogen helpen bij het kiezen van een nieuwe richting en het bouwen aan hun carrière. De inzichten die we hierbij hebben vergaard en onze ervaring en onze kennis van de arbeidsmarkt heeft geresulteerd in een succesvolle aanpak. Werknemers krijgen het gevoel weer de regie over hun loopbaan in handen te hebben en voelen zich niet langer stuurloos.

Vraag nu loopbaanadvies aan

Zoekt u loopbaanadvies voor uw werknemer? Of wilt u meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Dekker Consult? Bel 06-1665 2204 of mail ons voor meer informatie.